مودّت و محبّت اهل بیت
در وجوب محبّت اهل بیت پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) نمیتوان تردید کرد.
در آیه مودت “قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی“ (شوری/۲۳) دوستی خویشاوندان پیامبر (ص) به عنوان مزد رسالت آن حضرت به شمار آمده است. مقصود از قُربی (خویشاوندان) در این آیه همان کسانیاند که آیه تطهیر در مورد آنان نازل شده است.
ابن حجر مکی پس از نقل روایات مربوط به وجوب محبّت اهل بیت گفته است: “از احادیث پیشین وجوب محبّت اهل بیت و حرمت شدید بغض نسبت به آنان معلوم شد. بیهقی و بغوی و دیگران بر وجوب محبت آنان تصریح کردهاند و شافعی در ابیاتی که از او نقل شده به آن تصریح کرده است، چنان که گفته است:
فخرالدین رازی بر وجوب محبت اهل بیت این گونه استدلال کرده است: “شکی نیست که پیامبر (ص) علی، فاطمه، حسن و حسن (ع) را دوست میداشت، بر این اساس، این عمل بر همه امت واجب است زیرا خداوند فرموده است: و از او پیروی کنید تا هدایت شوید (اعراف۱۵۸). و نیز فرموده است: بگو: اگر خدا را دوست دارید از من پیروی کنید تا خدا دوستتان بدارد. و نیز فرموده است: لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ.”.
از مجموع آیات مربوط به مزد رسالت پیامبر (ص) به دست میآید که وی هیچ گونه مزد مادی و غیر مادی که به خود او بازگردد از مسلمانان نخواسته است، و اگر هم مودّت اهل بیت خود را به عنوان مزد رسالت خویش مطرح کرده است، در واقع به خود آنان باز میگردد: «قُلْ ما سَأَلْتُکُمْ مِنْ أَجْرٍ فَهُوَ لَکُمْ إِنْ أَجْرِی إِلاَّ عَلَی اللَّهِ وَ هُوَ عَلی کُلِّ شَیءٍ شَهیدٌ: بگو: هر اجر و پاداشی از شما خواستهام، برای خود شماست. اجر من فقط بر خداوند است».
- ۹۵/۰۸/۰۶
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.